• Mihalik György

Állati masszázsok

Ki mondta, hogy a masszázs csak az emberek kiváltsága?

A masszázs jár a négylábú, a nem humanoid kétlábú, vagy akár a lábatlan barátainknak is. Sőt, egyes állatok az emberhez hasonlóan rendelkeznek a képességgel, hogy masszőri tudásukat más élőlényeken kamatoztassák.

A világ legboldogabb húsmarhája, a wagyu

A világ legboldogabb marhájának húsa egyben a világ legdrágább marhahúsa. Ez a szarvasmarha fajta Japánban él és olyan bánásmódban van része, amilyenben csak keveseknek. Csupán az érme egyik oldala, hogy a wagyu-kat rendszeresen masszírozzák. A „kezelésük” része az is, hogy a masszázs előtt rizsborral nedvesítik be bőrüket, valamint több liter sört itatnak meg velük minden áldott nap.


Kutyák a spa-ban


Egyre nő az igény az olyan spa szolgáltatások iránt, amelyeket nem csak a gazda, hanem a kedvence is igénybe vehet. A nehéz fizikai aktivitásnak kitett, gazdag, vagy mozgásszervi problémában szenvedő ebek számára a világ egyre több pontján elérhető a fizikoterápia és a masszázs.


Madármasszázs


Madármasszázs-szalon létezéséről egyelőre nem tudok, de az interneten fellelhető, e témában készült számos videó azt bizonyítja, hogy a jó gazdák nem riadnak vissza szárnyasuk otthoni masszírozásától. Fő a kreativitás!Lómasszázs

Nem csak a sportolóknak van szüksége gyúróra egy verseny, vagy meccs után – egyes milliókat érő versenylovaknak is van saját masszőre. Izmaik kötöttségének oldására, az esetleges sérülések megelőzésére gyakorta részesülnek lómasszázsban.
Boával, vagy pitonnal óhajtja?

A kígyók közelségéről senkinek sem a nyugalom és relaxáció jut először eszébe. Mégis, egyre többen próbálják ki a kígyómasszázst, melynek során a páciens testére óriáskígyókat helyeznek és hagyják, hogy azok kedvük szerint tekeregjenek. A módszer egyik alapítója szerint ez a masszázs azért különleges, mert stimulálja testünk leghosszabb idegét, a bolygóideget.


A kezelésért elég Izraelig utaznod ☺.
Macskamasszázs

Minek ide ember? Ha nincs otthon a gazda, a cirmos kisfőnökök akkor is feltalálják magunkat.
A farm, ahol élünk…

Van, aki nem szeret sok pénz áldozni egy testkezelésre. Ilyenkor jöhet szóba minden, ami a „kezünk” ügyébe kerül, például a kecskék…


Vagy a delfin alakú masszírozógép :O50 megtekintés0 hozzászólás
tobb-mint-masszor-logo.png

© Copyright - Több Mint Masszőr™ - 2019 

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon